lördag 28 november 2009

Jobbjul

I höst har jag insett att jag ju spenderar mer tid på jobbet än jag gör hemma (vaken, alltså). Därför tänkte jag även se till att julpynta ordentligt på jobbet för en gångs skull.

Härom dagen trillade jag så in på Rusta och upptäckte att de har ett helt fantastiskt utbud av julpynt! Kitchigt så det förslår, och oerhört charmigt. Jag köpte stooora julkulor i silver med blå och silverglittrig dekoration att ha på jobbet, men är lite frestad att nästan tvångspynta i korridoren också...det finns så mycket fint! Och man kan inte få för mycket glitter.

Nytt ordspråk:

"Den som försöker skura bort lumppapp behöver inget gym"

Som det är nu är jag full av sympati för mina förfäder (för..mödrar?) som såpskurat golven varje jul och säkert fler gånger om året. Jädrar vad det är jobbigt. Jag pratade med Byggfabriken om hur jag bör göra med sovrumsgolvet, och fick tipset att det borde gå att skura bort lumppappen innan jag målar. Det hade i vart fall killen i affären gjort i sin lägenhet.

Och inte får jag bort exakt allt heller. Men men...med lite färg på kanske det ser fint ut ändå?

måndag 23 november 2009

Om tro

Jag tror inte på många saker här i livet. Men. Jag tror på...

Gravitation.
Lager på lager-principen.
Murphys lag (lagen om alltings jävlighet).

Och ketchupeffekten.

Ingenting, ingenting, ingenting, ALLTING!

torsdag 19 november 2009

Det blev ett helt nytt rum!


Eller ja, det känns på det viset nu när jag röjt ur allt skräp. Det börjar kännas som att jag kanske kommer att kunna få det här inflyttningsklart till jul ändå. Kanske.

onsdag 18 november 2009

Skräpet ska ju bort det med

Nu är all linoleummatta bortriven och all masonit (utom lite fnas vid skåpen) uppdragen. Ett antal spikar finns kvar i golvet (behöver den där hovtången...), men vad som framförallt finns kvar är allt skräp.

Förutom att det här med golvrivning var ett av de mer effektiva träningspass jag någonsin haft, kommer det att bli något liknande igen när jag ska flytta ut skräpet. Även om byggarna är snälla och fraktar bort det åt mig måste jag ju fortfarande ställa allt i en hög nånstans utanför huset. Som det är nu tar det upp omkring 5-6 kvm... Puh. Ser inte riktigt fram emot det. Måste nog framförallt förtydliga var de tycker det vore okej att jag ställer det, samt när de isåfall hämtar det.

Jag är för övrigt ofantligt stolt över att jag lyckats både lyfta av och på sovrumsdörren alldeles själv för att komma åt ordentligt!

(bilden är lånad från http://www.ekotshirts.se/ )

Spikar, spikar - överallt spikar!

Idag är jag renoveringsledig. Mina vanligtvis lediga helger har blivit allt mindre lediga, så det här kändes som enda sättet att få något gjort. Jag hade egentligen tänkt köpa färg och fixa klart köket idag, men kom sedan på att det viktigaste nog är att hitta en firma som kan fixa golvet i sovrummet.

Efter att ha pratat med en bunt olika golvfirmor har jag fått reda på att de flesta är bokade in i januari. Och jag som ville börja året med att i princip vara färdig med att renovera! Ja, jag är fullt medveten om att jag är sent ute...tidsoptimist som jag är.

Hur som, en av dem sa att det inte är en chans att masoniten är limmad fast i undergolvet, så jag beslöt mig för att försöka riva igen. Tänk så rätt han hade, nog var den spikad. Med en spik var 20e cm ungefär. Som tur är det rätt små spik, så det går fortfarande att riva med hjälp av handkraft och en kofot. Under finns ett väldigt orange furugolv...fernissat, kanske? Hur som, måste ju ta in en golvfirma i vilket fall. Och nu vet jag att det räcker att beställa slipningen!

lördag 14 november 2009

Lite mer ömtåligt

Hos bloggaren Hemmariket hittade jag den här julbocken/halmbocken i porslin från Cult design. Visst är den charmig? Nu gäller det bara att hitta en återförsäljare också. Jag har en riktig halmbock också, men vad jag minns bor den fortfarande hos mamma trots att det nu är rätt många år sedan jag flyttade hemifrån...

torsdag 12 november 2009

Ny färg istället

Nu tror jag att jag hittat en bra nyans. Det blir inte den fina petroleumgrå jag visade några inlägg ner, den kändes för mörk ändå. Istället blir det en ljusgrå som brutits med en aningens aning grönt så att den känns något varmare. Jag tror det blir jättesnyggt! Ska försöka fixa målningen i helgen, även om jag inte är helt övertygad om jag kommer att hinna...det beror nog på exakt hur trött jag är om jag tagit mig på Jimmy Choo för H&M-släppet.

måndag 9 november 2009

Fina julprydnader

Jag fullkomligen älskar glas, så när jag trillade över Seven Sisters (varav tre givits ut hittills, ovan nummer ett) av Erika Lagerbielke för Orrefors så var det kärlek vid första ögonkastet. Måste ha...får se om jag ska få dem som belöning för att jag amorterat så bra i år!

lördag 7 november 2009

Provmålning

Vill man ha grågrön får man skaffa en färg som är mörkare än den man först tänker. Mitt första försök syns lite till vänster fortfarande - babyblått i princip... Det här är istället "dimgrön" eller vad den hette från Flügger. Jag tycker den matchar rätt väl, är bara lite rädd att det kanske ändå blir för mörkt.
Fotot är taget med blixt, så färgerna är kanske lite ljusare än i verkligheten. Lampan är också bara en 40-wattare för tillfället, ska bytas ut imorgon har jag tänkt.

fredag 6 november 2009

Väggfärg, here I come!

Jag tror jag gör så att jag köper färg till köket idag - nåt roligt ska man ha efter en vecka där det droppat vatten från taket! Om jag hinner, vill säga...har lite väl mycket att göra för tillfället. Men det ska nog gå ändå.

onsdag 4 november 2009

Vatten: uppföljning

Efter att i måndags ha sagt till om vattenläckan förutsatte jag att det var det. Ack så fel jag hade.

Kom hem sent igår kväll, kikar in i sovrummet för att stänga dörren och ser...mer vatten. Inte droppandes, men dock över 1kvm på golvet, samt på hyllan. Sade till byggarna imorse, varvid jag får svaret "de behövde spola igenom ledningen för att kunna laga den".

VARFÖR är det då ingen som inser att det *surprise* kommer att rinna ner vatten i min lägenhet? Att jag kanske inte tycker att det är fantastiskt roligt? Att det hade varit en förbannat god idé att typ ställa för en hink eller nåt som suger upp vattnet istället för att bara låta det rinna?!?

Hantverkarna står inte högt i kurs hos mig för tillfället.

söndag 1 november 2009

Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Kom hem på eftermiddagen och hörde som...ett rytmiskt bankande som av en hammare tyckte jag, från sovrummet. Snabbt, som om någon monterade möbler. Inte konstigt, mina grannars sovrum ligger vägg i vägg, även om de har färdigmonterade garderober just där. Bankandet fortsätter, mycket mer regelbundet än man borde kunna hamra, så jag går ut och tittar.

Möts av vatten droppande från taket. Skit också, milt uttryckt.

Efter att ha gått upp till grannen och bett om att all användning av vatten i köket upphör tills jag pratat med byggarna, får jag veta att det varit hål på den köksstammen, vilket de "lagat" i fredags innan de kunnat relina. Ehm. Lagat sönder, skulle jag säga. Så nu får vi se vad som händer med taket - det är gjort bland annat av trä...

Nu kunde det ju varit värre - jag kunde ha varit helt färdig och därmed fått en massa vatten i sängen (typiskt onödigt). Som det är nu kan jag till och med tycka att det är synd (nä, okej, inte helt då) att det inte blev en ordentlig vattenskada så de varit tvungna att åtgärda golvet också, nu måste jag ju fortfarande leta golvfirma själv...
 
/* Tracking information */