torsdag 8 oktober 2009

Beställarkompetens

Jag har nu insett att det man saknar mest när man anlitar hantverkare är beställarkompetensen. Hantverkarna är i sin tur inte alltid kompetenta nog att inse vad detta innebär, eller så bryr de sig kanske inte.

I vårt hus har detta under badrumsrenoveringarna fått till följd att vi har minimalt fall i badrummen, vilket alltså gör att vattnet rinner ut framför toaletten. Personligen finns det få saker jag avskyr så mycket som att bli blöt om fötterna i lägenheten...men vi fick inte höra talas om detta innan. Jag är nu inte ensam om att vara irriterad på det minimala fallet, när kakelkillen kom och tittade mätte han bara och konstaterade "det är minimifall". Jaha, men tack, då...

Att man i ett litet badrum kanske framförallt bör se till att det istället är betydligt större fall för att förhindra vatten över mer än halva golvet, det var det ingen som sa. Man kan inte som lekman förväntas veta exakt vad man måste tänka på när man aldrig tidigare tänkt på det, därför är det extremt viktigt med hantverkare som tänker på att informera om detta. För nog tusan är de medvetna om att vattnet kommer att åka ut på golvet och att detta knappast uppskattas av folk.

Inga kommentarer:

 
/* Tracking information */